Det är med stor glädje vi nu kan informera er om att Anders Lindkvist är anställd som ny VD för Kidde Sweden AB. Anders är 57 år och utbildad ingenjör vid högskolan i Jönköping. Han är bosatt i Eskilstuna, gift och har tre vuxna barn. Anders har sedan 2015 varit VD på Europrofil AB som levererar stålprofiler till byggindustrin. Från 2007 till hösten 2014 var Anders VD och koncernchef för Presto Brandsäkerhet AB, som vi känner till väl både i Sverige, Norge och Finland. Innan det var Anders säljchef och ingick i ledningsgruppen för flera olika företag bland annat Camfil och Nederman Nordic.

Anders tillträder som VD för Kidde Sweden i mitten av april. När Kidde Sweden och Firesafe Sverige genomför fusionen i höst kommer Anders att bli VD för det fusionerade företaget. Fredrik Malmstedt som nu är tillförordnad VD för Kidde Sweden kommer att fortsätta som VD för Firesafe Sverige fram till att de två företagen fusioneras. Fredrik kommer därefter att övergå till att bli sälj- och marknadschef för det sammanslagna företaget. Kidde och Firesafe kommer tillsammans att omsätta omkring 220 miljoner SEK i Sverige och ha närmare 180 anställda.

I och med köpet av Kidde från UTC som skedde i december har Firesafe stora ambitioner att utvecklas och bli det ledande företaget inom brandsäkerhet i Sverige och i hela Norden. Firesafe och Kidde har en unik bredd av tjänster och produkter inom brandsäkerhet och har tillsammans över 25 avdelningskontor i Skandinavien och Finland. Firesafe och Kidde omsätter tillsammans totalt 850 MNOK och har 660 anställda. 

Anders har en betydande erfarenhet som VD från företag i tillväxt och omstrukturering samtidigt som han har ett starkt fokus på att utveckla marknaden och kundkretsen. Firesafe har satt stora mål för framtiden både för Sverige och Norden och vi är säkra på att Anders kommer att bidra till att vi ska nå dessa mål. 

Vi hälsar Anders välkommen till Kidde- och Firesafefamiljen och önskar honom stort lycka till i sin nya roll. Vi vill också passa på att tacka Fredrik för hans insats som VD för både Firesafe och Kidde i perioden efter sammanslagningen, som skedde i december, och önska honom lycka till på hans nya utmaningar inom företaget.

Avslutningsvis vill jag önska alla en riktigt Glad Påsk!

Morten Ameln
Adm.dir., Firesafe AS/ styreleder Kidde Sweden AB