Möt Matthew Oakley – teknisk expert på Firesafe

Vi är stolta över att presentera Matthew Oakley som teknisk expert inom byggnadstekniskt brandskydd på Firesafe.

Firesafe har under de senaste åren gjort en resa där vår nordiska gemenskap stärkts och vi har på så sätt kunnat effektivisera samarbetet med våra leverantörer och kunder. Vi känner att det finns ett behov från våra kunder att rådfråga och ha en samarbetspartner när det gäller frågor kring byggnadstekniskt branskydd. Det är där Matthew (Matt) kommer in i bilden.

Hej Matt, hur ser du på brandskyddsbranschen?

– När det gäller byggnadstekniskt brandskydd, så har det skett en stor utveckling under de senaste åren. Kraven har blivit betydligt större och mer omfattande, säger Matt. Branschen kräver dokumentation, hållbarhet och anpassning till nya material. Det känns även som om byggnadstekniskt brandskydd står högre på agendan vid projekt idag. Det är även fler material att ta hänsyn till. Här har vi på Firesafe en stor kunskapsbank som vi gärna vill dela med oss av, säger Matt.

Matt spelar en viktig roll för oss på Firesafe. Som teknisk expert inom byggnadtekniskt brandskydd är han den som tillhandahålla teknisk rådgivning till våra kunder i hela landet.

Vad och hur kan du bistå med dina kunskaper?

– Jag vill gärna dela med mig av min kunskap genom att erbjuda utbildningar, föredrag och diskutera tekniska lösningar inom byggnadstekniskt brandskydd. Det kan vara frågor om brandtätningar, brandskyddsmålning eller isoleringsarbete, säger Matt. Jag vill gärna kunna bistå med vår kunskap inom byggnadstekniskt brandskydd.

– Vi har bland annat arbetat mycket med brandskydd i KL-trä där vi har utförlig dokumentation och en handbok i brandtätningar. Här kan jag gärna vara behjälplig i liknande projekt, säger Matt.

Matt ansvarar även våra interna kvalitetskontroller där han säkerställer att varje projekt uppfyller våra högt uppsatta standarder. Utöver detta driver han utvecklingen av våra viktiga kundsegment, vilket är avgörande för vårt långsiktiga engagemang och framgång.

Kan man höra av sig till dig om man behöver hjälp med olika brandskyddslösningar?

– Jajamen, om ni behöver rådgivning eller är intresserade av att veta mer så hör av er till mig. Jag är gärna med i projekt där lösningar inom byggnadstekniskt brandskydd/passivt brandskydd efterfrågas. Till exempel att brandskydda bärande konstruktioner. Vilken lösning passar bäst för ert projekt? Förutom kunskap och hjälp med rätt lösningar så har vi även en stab av utförare och även alla andra tjänster inom brandsäkerhet. Så vi är en trygg totalleverantör, avslutar Matt.

Hör av er till Matt om du vill:

  • Boka föreläsning inom byggnadstekniskt brandskydd
  • Ta del av tester vi gjort på brandtätningar i olika material
  • Diskutera bästa brandskyddslösningar för ert projekt
  • Ha mer information om våra material

Kontakta Matt på:
Matthew Oakley
Mobil: 070-212 05 60
matthew.oakley@firesafe.se

Ladda ner kontaktblad för Mathew Oakley