Brännheta frågor till vår affärsområdeschef Thomas

Firesafe har under de senaste åren gjort en resa där vår nordiska gemenskap stärkts och vi har på så sätt kunnat effektivisera samarbetet med våra leverantörer och kunder. Vi har även gjort stora gemensamma satsningar på digitala lösningar.

Detta gör att målet att vara den bästa totalleverantören av brandskydd och kunna förse våra kunder med trygga och kompetenta helhetslösningar förstärkts. Vi har nu nöjet att välkomna en ny affärsområdeschef, Thomas Lundgren, till vår avdelning System som bland annat säljer fasta släcksystem.

Vem är då Thomas och hur ser han på brandskyddsbranschen? Vi ställde några brännheta frågor till honom.

Hej Thomas, kortfattat vem är du?
– I grund och botten är jag byggnadsingenjör som har jobbat i byggbranschen i drygt trettio år. Både med kravställande, som materialleverantör och med utförande. Så jag har rätt så bra koll på byggprocessen och dess intressenter. Det tror jag kommer att vara till nytta vid min tjänst på Firesafe. Det är viktigt att förstå sin kunds behov och det ska vara lätt att beställa rätt.

Hur bekant är du då med brandskyddsbranschen?
– Jag har jobbat en hel del med byggnadstekniskt brandskydd. När det gäller brandskydd är det viktigt att vi får komma in tidigt i projekten så att vi får bra förutsättningar för att göra ett bra jobb. Det kan handla om att det finns plats för rördragning och ventilation. Att planritningen är utformad för bra brandcellsindelning, utrymningsvägar eller att det ges plats för installationer.

Hur väl kände du till Firesafe? Hade du hört talas om oss?
– Vid min förra anställning på PROMAT var Firesafe en prioriterad kund.

Hur såg din bild ut av Firesafe? Vad fick dig att välja oss som en ny arbetsplats?
– Jag har hört mycket gott om Firesafe. Att det är ett stort företag med stora ambitioner. Jag tilltalas av den offensiva inställningen.

Du kommer arbeta som chef på avdelning System, som i huvudsak säljer fasta släcksystem. Vad blir det första du ska göra?
– Oj, det första blir nog att försöka förstå var vi står. Att lära mer om vad vi levererar, vilka kunderna är och när vi är som bäst. Jag är en lösningsinriktad figur så jag kommer nog ganska snart försöka se till hur vi kan bli ännu vassare och göra kunderna ännu nöjdare.

Vilka tror du blir de största utmaningarna för dig?
– Utmaningarna är säkert många. Jag vill börja med att säkra laget. Att vi hittar arbetsro med bra arbetssätt och samverkan. Tillsammans är vi starkast och klokast.

När det gäller fasta släcksystem, hur ser framtiden ut. Kommer något förändras eller moderniseras kommande år?
– Samhällsbyggnadsbranschen måste precis som alla andra branscher arbeta för att rädda planeten. Det kommer att innebära att spelplanen delvis förändras med nya produkter, system och lösningar. Här tänker jag att vi behöver vara proaktiva med att inte se hållbarhetskrav som hinder utan en möjlighet att leverera det som efterfrågas. Åter igen, det ska vara lätt och tryggt att välja Firesafe som leverantör.

Hur ser du på Firesafes framtid?

– Med alla fantastiska människor som finns i företaget kan vi inte annat än lyckas!

Vi önskar Thomas varmt välkommen till Firesafe