Utbildning och kurser inom brand och säkerhet

Boka din utbildning inom brandskydd och första hjälpen hos oss. ​Förutom våra öppna utbildningar med fast datum som du kan boka nedan, så utför vi anpassade utbildningar helt efter kunds önskemål. Förfrågan görs till: utbildning@firesafe.se. 

Vi erbjuder även kurser som  E-learning – Gå till Firesafe Academy 👨‍🎓

Här kan du läsa våra bokningsvillkor

Vår öppna kurser

Här är en översikt över alla våra kommande kurser de närmaste månaderna. Ser du en kurs som du eller dina medarbetare bör delta i? Klicka dig vidare till kursen och anmäl er.

Vårt kursutbud för brandskydd och säkerhet

Våra kurser och utbildningar omfattar allt från brandsäkerhet, arbete med brandfarliga varor och hjärt- och lungräddning.

Skräddarsydda utbildningar för din verksamhet

Våra utbildare skapar kurser inom brandskydd, brandfarliga arbeten, systematiskt brandskydd och hjärt- och lungräddning som är verksamhetsanpassade, intressanta och fyllda med exempel från verkligheten, där det ingår såväl teoretiska som praktiska moment. Vi anser att detta är en förutsättning för att deltagarna skall ta till sig utbildningen och kunna praktisera den i sin vardag. 

Vi kan hålla kursen på din arbetsplats

Vi kan alltid komma till er och hålla utbildning i era lokaler, vilket blir både smidigt och kostnadseffektivt. 

Tveka inte att ta kontakt med oss på Firesafe för en genomgång av ert behov rörande utbildningar och helhetslösningar inom brandskydd för ditt företag. Vårt mål är att säkerställa bra kurser som ger personalen god utdelning och en bra upplevelse.

Digitala kurser – flexibil utbildning

Utforska våra digitala kurspaket. Dessa kurser kan genomföras lärarledda digitalt via Teams, i vissa fall kombineras dessa med digital teoretiskt del och en praktisk del på plats fysiskt.

Kurserna det gäller är:

Kurserna det gäller är:
/ Anläggningsskötare brandlarmanläggning
/ Anläggningsskötare gassläckanläggning
/ Grundutbildning brandskydd (Praktisk övning enlig överenskommelse)
/ Brandskyddsansvarig
/ Egenkontrollant
/ Utrymningsledare
/ SBA utbildning/information
/ Brandfarliga arbeten. Teorin får utföras digitalt men släckövning måste genomföras inom 6 månader (kan genomföras på alla våra kontor). När båda momenten är klara utfärdas certifikat.

Vi bjuder även in till kostnadsfria webinar eller frukostseminarier med olika teman. Håll utkik på vår hemsida eller i sociala medier för mer info om aktuella händelser.

Våra utbildningar

Här är en översikt över våra utbildningar. Här finns utbildningar för allt från brandfarliga arbeten och ansvarig för brandskydd till släckövningar samt hjärt-lungräddning – på detta sätt lär sig de anställda hur de ska agera när en kritisk situation uppstår.

Ge dina anställda kompetensen att reagera

Oavsett om du är brandskyddskontrollant, kontorsansvarig eller har en helt annan roll i företaget, är det viktigt att kunna agera snabbt och korrekt när det uppstår en brand eller en annan kritisk situation. 

Syftet med våra utbildningar är att ge medarbetarna rätt kunskaper och praktisk kompetens för att kunna hantera sådana situationer. Ni behöver inte arbeta med brandfarligt arbete eller brandfarliga varor för att detta ska vara relevant.

Våra kurser och utbildningar passar för de flesta branscher. Vi har allt från specialiserade utbildningar och kurser inom heta arbeten och systematiskt brandskyddsarbete, men även mer generella utbildningar om brandsäkerhet och första hjälpen.

Kompetens är styrka: säkerställ att personalen vet hur de ska agera

Certifiera din personal med brandskyddsutbildning, och utbildning inom brandfarliga arbeten, heta arbeten och hjärt- och lungräddning från Firesafe.

Om en kritisk situation skulle uppstå till följd av en brand eller ett sjukdomstillstånd är det viktigt att personalen har den rätta kunskapen som krävs för att kunna hantera situationen på ett korrekt sätt så att liv och egendom kan räddas.

Som verksamhetsansvarig kan det vara skönt att säkerställa att man genom att utbilda personalen arbetar enligt lagkrav såsom LSO, AML och LBE i tillägg till det uppenbara att man får en säkrare arbetsplats.
Läs gärna våra bokningsvillkor.

Firesafemedarbeter.

Kontakta oss

Om du har frågor om våra kurser, utbildningar eller något annat inom brandskydd och säkerhet så tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att hitta den utbildning som passar dina behov.