Jorima Brandskydd AB blir en del av Firesafe

22 nov 2019

Ny avdelning i Sundsvall

Firesafe är redan etablerade i Sundsvall med service inom brandsäkerhet och har också anställda i Luleå och Borlänge.

Från och med januari nästa år blir Jorima Brandskydd AB en del av Firesafe Sverige AB med Jan Jori Sjölin som chef för verksamheten i Norrland.

Jorima Brandskydd AB etablerades av Jan Jori Sjölin 2014 och har idag sex anställda. Företaget utför huvudsakligen brandtätning, brandskydd av stålkonstruktioner och fogning.

”Genom att ta över Jorima Brandskydd AB blir vi en mer komplett leverantör av brandsäkerhetstjänster i Norrland” säger VD i Firesafe-koncernen , Morten Ameln. ”Vi ser Norrland som en väldigt intressant marknad och kommer att satsa mer i den regionen framöver.” Den operativa chefen på Jorima Brandskydd AB, Jan Jori Sjölin, säger att han har haft ett samarbete med Firesafe i flera år och ser fram emot att bli en del av ett större företag. ”Jag ser många synergieffekter mellan Jorima och Firesafe och vi får nu resurser till att ta på oss större uppdrag” fortsätter Sjölin.

Firesafe är Nordens ledande företag inom brandskydd med över 700 anställda i hela Norden. Efter köpet av Kidde Sweden 2017 har Firesafe närmre 200 anställda i Sverige och kontor i Göteborg, Lund, Örebro, Norrköping, Sundsvall och Stockholm.

Från höger: Henrik Karlsson, Christoffer Stadling, Per Sjölin(arbetsledande montör) , Jori Sjölin

Saknas: Oliver Kämpe , Anton Vestberg

Om Jorima Brandskydd AB
Jorima Brandskydd AB etablerades av Jan Jori Sjölin 2014 och har idag sex anställda. Företaget utför huvudsakligen brandtätning, brandskydd av stålkonstruktioner och fogning. Från och med januari nästa år blir Jorima Brandskydd AB en del av Firesafe Sverige AB med Jan Jori Sjölin som chef för verksamheten i Norrland.

Om Firesafe
Firesafe är Nordens största brandskyddsföretag och Norges ledande aktör inom brandkonsulting och installation samt kontroll och service av brandteknikinstallationer. Firesafes värderingar är kompetent – professionellt – engagerade. Marknadsområdena är byggande och tunnel. Firesafe Energy är ett dotterbolag med offshore / marin marknadsområde. Huvudkontoret ligger i Lørenskog utanför Oslo. Firesafe har bland annat centralt godkännande för design och kontroll av brandkoncept i åtgärdsklass 3, samt det övergripande ansvaret för genomförandet av byggnader i åtgärdsklass 2. Företaget har kontor i de flesta större städer i Norge, Danmark, Sverige och Finland. Firesafe grundades 1981 och har 700 anställda och en årlig omsättning på NOK 850 miljoner.

För mer information – tag kontakt med:
Morten Ameln, VD, Firesafe, tlf +47 971 99 390

Jan Jori Sjölin, Jorima Brandskydd AB, tlf +46 76 118 1260
Jörgen Berggren, Firesafe Sverige AB. Tlf +46 70 835 2816