Vi brandsäkrar två stora projekt i Västerbottens län

– Vi har tecknat avtal med Northvolt
– Vi kommer att brandskydda SCAs utbyggnad av pappersbruket i Obbola – Expansion Obbola

NORTHVOLT I SKELLEFTEÅ
Det är tydligt att det händer saker i norra Sverige. Firesafes satsning i regionen har gett resultat genom att vi har tecknat ett avtal med Northvolt.

Vi kommer att utföra byggnadstekniskt brandskydd under hela byggnationen av Northvolt batterifabrik som byggs i Skellefteå. På Northvolt skall det tillverkas batterier med världens lägsta miljöpåverkan. All el är förnybar och alla batterier återvinns. Storleken på fabriken kan jämföras med 71 fotbollsplaner.

– Vi är stolta över att vara med på Northvolt resa och att kunna göra en brandsäker och trygg arbetsplats för ca 3000 personer, säger Jörgen Berggren, affärsområdeschef för byggnadstekniskt brandskydd.


EXPANSION OBBOLA

Vi är mycket glada över att vi fått i uppdrag att utföra brandskyddsarbete i SCAs utbyggnad av pappersbruket i Obbola som ligger i Umeå kommun. I vårt uppdrag för SCA ligger att utföra byggnadstekniskt brandskydd under hela byggnationen. Vi skall även utföra brandskyddsarbete på befintlig fabriksbyggnad.

Pappersbruket i Obbola kommer bli världens största kraftlinermaskin. Kapaciteten ökas till en årlig produktion av kraftliner från 450 000 ton till 725 000 ton. På så sätt kan man möta den växande efterfrågan på förnybara förpackningar. Utvecklingen drivs av ambitionen att minska användandet av plastförpackningar och möta efterfrågan på förnybara förpackningar som bland annat ökad e-handel ger.

– Vi är mycket tacksamma över att få vara en del av detta spännande projekt och stolta över att vara en del av en av SCAs största investeringar, säger Jörgen Berggren, affärsområdeschef på Firesafe. Stora projekt kräver att man levererar rätt brandskydd i rätt tid och det kan vi!
Projektet ”Expansion Obbola” beräknas vara klart och tas i drift under första kvartalet 2023.

Firesafe är marknadsledare i Norden inom brandskydd. Vi är rikstäckande och är i en expansiv fas och har idag kontor på åtta orter runt om i Sverige. Vår styrka är vår stora kompetens, erfarenhet och att vi är en totalleverantör inom brandskydd. Våra produkter uppfyller alltid miljökraven.

För mer info och frågor kontakta Jörgen Berggren på 070 – 835 28 16 / jorgen.berggren@firesafe.se.