Kökssläcksystem


Kökssläcksystem

Firesafe installerar och servar kökssläcksystem.

I ett storkök med mycket värme, eld, olja och fett är det extra lätt att att en brand kan uppstå. Arbete med fritöser, stekytor och värmeplattor kan lätt antända ett annat material. Brand i en fritös, en grill eller ett stekbord är alltid förknippat med stora konsekvenser. Inte bara för personalen som arbetar i köket utan även för gäster som vistas i intilliggande servering.

Bränder där eld uppstår i fett är mycket svårsläckta och fettet kan lätt återantända om inte det släcks med rätt metod.

Med ett automatiskt släcksystem minskar du utfallet av en brand. Släcksystemet använder rätt släckmedel och branden släcks utan att något person behöver närma sig vilket också minimerar personskador.

Varför ska jag välja ett kökssläcksystem från Firesafe?

  • Ett komplett släcksystem med detektion för resturanger och storkök.
  • Enkel och flexibel installation
  • Snabb och effektiv släckning
  • Hög tillförlitlighet, ingen elektricitet eller rörliga delar

Ett släckssystem använder en slang eller ett smältbläck som fungerar som en värmedetektor.

När slangen eller smältbläcket utsätts för flammor och värme brister den, behållarven­tilen öppnas och släckvätskan strömmar ut ur munstyckerna. Branden släcks snabbt och effektivt. Släckvätskan reagerar med det varma matfettet och bildar ett skumtäcke som hindrar återtändning. Det finns även möjlighet till manuell aktivering.

Med ett kökssläcksystem reducerar man brandrisker som kan uppstå i brännbart matlagningsfett och öppen eld. Det minskar risken för personskador och skador på utrustning som leder till driftstopp och kostnader. Brand är en stor risk i alla köksmiljöer. Vi vill att både personal och gäster skall känna sig trygga i restaurangmiljön.

Varför är service viktigt?

  • Säkerställer funktionalitet – Med tiden kan munstycken och ledningar sättas igen av fett och smuts, vilket kan påverka systemets effektivitet.
  • Efterlevnad av lagkrav – Det finns strikta regler för brandskydd i kök, och bristande underhåll kan leda till allvarliga konsekvenser och indragna tillstånd.
  • Förlänger livslängden – Regelbunden service minskar risken för fel och dyra reparationer.
  • Skyddar personal och gäster – Ett fungerande släcksystem minskar risken för allvarliga olyckor vid en brand.

Vi servar alla typer av släcksystem, T ex Ansulex, Rotarex eller Buckeye.

Vad innefattar en service av ett kökssläcksystem?

  • Dokumentation och protokoll som kan krävas vid inspektioner.
  • Kontroll av munstycken, slangar och rörledningar för igensättningar och att munstycken har rätt riktning.
  • Funktionstest av detektorer och aktiveringsmekanismer.
  • Kontroll och påfyllning av släckmedel vid behov.

Läs mer om kökssläcksystemet från Buckeye