Brandsäkerhet och brandskydd

Brandsläckare_Firesafe

För att säkerställa att er arbetsplats eller fastighet har tillräcklig brandsäkerhet bör förebyggande åtgärder och rätt utrustning finnas på plats. Firesafe hjälper dig.


Firesafe är ledande i Norden inom brandsäkerhet, och kan hjälpa dig med att hitta lösningar som är anpassade efter dina behov samt som följer regelverket. Vi erbjuder bland annat:

  • Brandteknisk konsultation
  • Kurser 
  • Installation och kontroll av utrustning. 

Firesafe hjälper till med allt inom brandsäkerhet – oavsett om ni bygger nytt, renoverar eller vill ha en trygg samarbetspartner för ert brandskydd. 

Firesafe – din totalleverantör inom brandskydd.

Goda anledningar till att välja brandsäkerhet genom Firesafe

Är du ägare eller hyresgäst av en fastighet? Eller ska ni bygga nytt? Firesafe kan bistå i alla faser av byggnadsprocessen, och vid alla typer av konstruktioner. Det finns flera goda anledningar att välja oss.

  • Hjälp från start till mål
  • Allt från en leverantör
  • Överskådligt, väldokumenterat och enkelt

Hjälp från start till mål

Vanligtvis kommer vi in redan vid projektering. Då kan ni vara säkra på att ni får den bästa lösningen för er byggnad, verksamhet och behov.

Allt från en leverantör

Vi tar oss an allt inom brandskydd. Ni sparar tid och pengar genom att få allt från samma leverantör.

Överskådligt och enkelt

En leverantör innebär även en förutsägbar och överskådlig leverans. Med Firesafe i teamet blir brandskydd enkelt.

Kontakta oss

Brandsäkerhet i hemmet

Det är viktigt att förebygga brand både på kontoret och i hemmet. Läs mer under om produkter som kan förebygga och släcka brand hemma. Då skyddar du dig själv, din familj och ditt hem.

Brandsläckare

Godkänd släckningsutrustning är obligatorisk i alla bostäder och fritidsboenden. 

Se till att släckutrustningen kontrolleras av sakkunnig personal var femte år. Vidare bör du regelbundet genomgå en egenkontroll och kontrollera att utrustningen är redo att användas. 

Kontrollera att manometernålen på handsläckaren står på det gröna fältet och vänd brandsläckaren upp och ner för att undvika att pulvret klumpar sig. Du ska kunna höra pulvret flytta på sig. Kontrollera även att plomberingen är intakt.

Läs mer om brandskyddsarbete på våra sidor

Brandvarnare

Brandvarnaren är hemmets viktigaste livräddare vid brand. Tidig varning ökar chanserna för att du och familjen upptäcker branden och kan ta er ut i tid. Det är därför viktigt att du väljer rätt brandvarnare och att de placeras på de mest tillgängliga platserna i huset.

Du bör sätta upp minst en brandvarnare på varje våning och det rekommenderas att man täcker bostaden med en brandvarnare per 60 kvadratmeter. Avståndet mellan brandvarnare bör inte vara mer än 12 meter. Man bör även hänga upp brandvarnare i alla sovrum och överst i trappan.

En allmän regel är att hänga upp brandvarnaren på rummets högsta punkt där taket är platt, och minst 50 centimeter från väggen. Vid snedtak ska brandvarnaren hängas upp omkring en meter från takkrönet.

Firesafe – din totalleverantör inom brandsäkerhet

Firesafe är redo att hjälpa dig. Vårt mål är ett tryggare samhälle i hela Norden. Tveka inte att kontakta oss om du undrar något om våra tjänster och produkter. 

Du når oss på telefon 010 – 155 09 00, e-post info@firesafe.se.

På vår kontaktsida hittar du fler kontakuppgifter

Kontakta oss